Ensimmäisenä Suomessa Geotrimille Traficomin hyväksymä drone-toimintalupa vaativaan kaupunkialueoperointiin

Uusi asetustasoinen EU-dronelaki astui voimaan vuoden alusta. Näiden määräysten mukaisesti tiheästi asutetulla alueella tehtävä lentotyö vaatii käytännössä aina erityisen kategorian korkeiden vaatimusten mukaiset toimintamallit, -luvat ja laitekokonaisuudet. Toimijan tulee toimintaluvassaan osoittaa regulaation vaatima ilmariskin hallinta ja maariskin lievennys (esim. laskuvarjointegraatio) sekä korkean tason vaatimukset täyttävä varautuminen hätätilanteisiin ja toiminta lisävahinkojen ehkäisemiseksi.

Haettaessa toimintalupaa vaativalle tasolle, tulee maariskin lievennyksenä käytettävän laskuvarjointegraation osalta testata ja todistaa käytettävän laitekokonaisuuden vaatimustenmukaisuus, jolloin esimerkiksi käyttäjän erikseen asentama irrallinen laskuvarjoratkaisu ei täytä vaadittavaa tasoa. Hätätilanteisiin varautumisen osalta käytettävät toimintamallit tulee myös tarkastuttaa ja hyväksyttää pätevällä kolmannella osapuolella.

Traficom on 2.2.2022 myöntänyt Geotrim Oy:lle Suomen ensimmäisen vaativan tason toimintaluvan, joka mahdollistaa näköyhteydessä tehtävän lentotyön tiheästi asutetulla alueella kaikkialla Suomessa. Toimintalupa on ensimmäinen laatuaan ja mahdollistaa lentotyön myös sivullisten ihmisten yllä. Toimintalupa on myönnetty Nordic Drones Oy:n täysintegroidulla laskuvarjolla varustetulle GeoDrone6-kalustolle.

Toimiluvan myötä Geotrim voi nyt ensimmäisenä Suomessa esittää vaativan lentotyön tarpeisiin viranomaisen hyväksymän turvallisen ja vastuullisen kokonaisratkaisun sekä tarjota asiakkaiden käyttöön kaikki vaativan tason lupaprosessissa tarvittavat ilmailun asiantuntijapalvelut.

Geotrimin drone-asiantuntija Eero Vihavainen kehottaakin ottamaan ensimmäisen askeleen kohti tulevaa ja olemaan yhteydessä. “Kartoitamme yhdessä asiakkaan ilmakuvaustarpeet ja niiden perusteella tarjoamme tietoa ja mahdollisuuksia asiakkaalle soveltuvista jatkotoimenpiteistä.”

Lisätietoa:
Geotrim Oy
0207 510 600
info (at) geotrim.fi

Geotrimin edustama GeoDrone6 on ainoa, joka täyttää droneregulaation vaatimukset ja sisältää täysin integroidun laskuvarjojärjestelmän. 

Vastaa