Trimble Monitoring -ratkaisut tarjoavat luotettavat, tarkat ja kattavat työkalut kriittisen infrastruktuurin ja geospatiaalidatan monitorointiin.

Olipa kohteena siltojen, tunneleiden, avolouhosten, rakennusten tai muiden kohteiden monitorointi tarjolla on laaja valikoima Trimblen laite- ja ohjelmistoratkaisuja tarpeittesi mukaan.

Luotettavan reaaliaikaisen datan avulla varmistat rakenteiden turvallisuuden ja vakauden ja voitte tehdä erittäin nopeasti päätöksiä välittömästi saatujen hälytysten sekä reaaliaikaisen monitoridatan ansiosta.

Sovellusalueita

Rakenteiden monitorointi

Monitoroinnilla varmistat siltojen, rakennusten, kanavien ja muiden kriittisten rakenteiden eheyden. Monitorointi soveltuu niin infran, rakentamisen, teollisuuden kuin verkostojenkin käyttöturvallisuuden varmistamiseen.

Geotekninen monitorointi

Monitorointi auttaa valvomaan infrastruktuuriin kohdistuvaa maan liikkumista ja ympäristön muutoksia, kuten tärinää, kaltevuuden muutoksia ja vääntymisiä.

Järjestelmään on helppo yhdistää kolmannen osapuolen geoteknisiä sensoreita.

Muutosten monitorointI

Havaitse ja mittaa pienetkin muodonmuutokset rakenteissa ja estä ennalta mahdolliset vahingot, esimerkiksi rakentamisen paalutusten yhteydessä.

Ympäristömonitorointi

Seuraa ympäristötekijöitä, kuten säätä, ilmankosteutta, seismistä aktiivisuutta tai veden- tai lumenpinnan korkeuksia. Monitorointi voi auttaa estämään ennalta tulva- tai vyörymävahinkoja.

Monitorointiin suunnitellut ominaisuudet

 • Reaaliaikainen data: Mahdollisuus tehdä erittäin nopeasti päätöksiä välittömästi saatujen hälytysten sekä reaaliaikaisen monitoridatan ansiosta.
 • Skaalautuvuus: Voit laajentaa monitorointijärjestelmäsi helposti pienistä projekteista suuriin, monimutkaisiin kokonaisuuksiin.
 • Suuri tarkkuus: Millimetritason tarkkuus edistyneillä GNSS-, takymetri- ja optisilla sensoriteknologioilla.
 • Kestävyys: Suorituskykyiset laitteet ja edistyneet ohjelmistot, jotka on suunniteltu kestämään vaativissa olosuhteissa ja jotka toimivat luotettavasti vuodesta toiseen.

Laitteet ja ohjelmistot monitorointiin

Trimblen takymetrit

Suunniteltu vaativiin tehtäviin ja haastaviin ympäristöihin

SX12-keilaintakymetriä ja S9 sekä S7-robottitakymetriä voidaan hallita etänä ja ohjelmoida mittaamaan automaattisesti kontrollipisteitä ja rakenteisiin kiinnitettyjä prismoja. Reaaliaikaiset mittaukset synkronoidaan suoraan Trimble 4D Control -monitorointiohjelmistoon analysointia, automaattisia raportteja ja hälytyksiä varten.

Trimblen takymetrit kestävät rankkoja olosuhteita pitkäkestoisesti. Erinomainen ratkaisu kohteisiin, joissa vaaditaan suurta tarkkuutta ja luotettavuutta.

Trimble S7 

Robottitakymetri

Trimble S9 / S9 HP

Robottitakymetri

Trimble SX12

Keilaintakymetri

Monitorointiin:

 • Trimble S7
 • Trimble S7 Autolock
 • Trimble S9
 • Trimble S9 Autolock
 • Trimble S9 HP
 • Trimble S9 HP Autolock
 • Trimble SX12

Trimblen takymetrien edistykselliset ominaisuudet monitorointiin:

 • Autolock: automaattinen prismaan lukitus vähentää virheitä.
 • Finelock™: prisman automaattinen ja tarkin lukitusmenetelmä
 • HP: suorituskykyä vaativin monitorointi-, rata- ja tunnelisovelluksiin. Tarjoaa etäisyysmittaukseen nopeuden, tarkkuuden ja luotettavuuden.
 • DR HP EDM: Suuri etäisyysmittauksen tarkkuus pitkillä etäisyyksillä.
 • SX: Käytettäessä takymetrinä aineistoihin saadaan kuva- ja videomateriaalia kohteen ominaisuuksista.

GNSS-vastaanottimet ja -antennit monitorointiin

Trimble R750/R750MON Teknisiä tietoja

 • RTK-tarkkuus: 8 mm H / 15 mm V
 • Paikannusnopeuden taajuus: 20Hz
 • Mobiilidata: 4G LTE-modeemi
 • Tallennus: 8 GB sisäinen
 • Antenni varusteineen: Ulkoinen Zephyr 3 Base -antenni
 • Käyttölämpötila: -40C°… +65C° kaikissa ympäristöissä

Trimble® R750 / R750 MON -vastaanottimet

Korkeataajuuksiseen, jopa 20 Hz, tarkkaan paikannukseen. R750 MON-vastaanotin on kehitetty monitorointiin, R750 soveltuu myös muuhun RTK-mittaamiseen.

R750 -sarjan vastaanottimet sisältävät Trimblen uusimman paikannusteknologian ja modernit tiedonsiirtovalmiudet. Ne on tehty kestämään haastavia olosuhteita ja soveltuvat siksi erinomaisesti automatisoituihin monitorointiprojekteihin.

R750-sarja on suunniteltu käytettäväksi Trimble 4D Control -monitorointiohjelmiston kanssa.


R750 GNSS-monitorointi soveltuu: 

 • Kaivokset: Avolouhoksissa penkereiden ja reunamien vakauden monitorointi laajoilla alueilla. GNSS kerää tarkat sijainnit vertailumittauksissa, erityisesti alueilla, joissa takymetrit on sijoitettu liikealueelle.
 • Ympäristö: Päivittäinen monitorointi ja sijainnin muutosten havaitseminen tarkasti esimerkiksi hitaasti liikkuvissa maan vajoamisissa. T4D-ohjelmisto tarjoaa syväluotaavia näkymiä liikkeiden trendeihin lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.
 • Padot, kanavat: Laaja-alaiset infrastruktuurit hyötyvät GNSS-monitoroinnista. GNSS:llä saadaan kerättyä trenditietoa ympäristöstä ja rakenteiden sijaintien muuttumisesta.

Sijaintimuutosten analysointi reaaliajassa

Yhdessä Trimble 4D Control -ohjelmiston kanssa automatisoitu tiedonkeruu, analyysit (reaaliaikainen ja jälkilaskettu), raportointi ja hälytykset monitorointiprojekteissa.

Luotettava uusin teknologia

Trimble Maxwell7 GNSS ASIC seuraa signaaleja kaikista konstellaatioista, vähentää multitieheijastuksia, havaitsee häirinnät ja suojaa huijaushyökkäyksiltä.

Trimnet-palvelu

Geotrimin satelliittipaikannuksen korjauspalvelu parantaa tarkkuutta ja on käytettävissä 24/7/365. Lisäksi käytettävissä on Trimble CenterPoint RTX-korjaukset.

Haastaviin GNSS-ympäristöihin

Trimble ProPoint -teknologia tarjoaa katkeamattoman käytön ja parhaan luotettavuuden haastavissa GNSS-ympäristöissä.

Langattomat geotekniset sensorit muutosten havaitsemiseen ja raportointiin

Worldsensingin teknologiaan perustuvat Trimblen kaksi geoteknistä sensoria tarjoavat täysin automatisoidun monitorointiratkaisun, joka vähentää maastokäyntien tarvetta ja lisää työmaan turvallisuutta. Mittaustulokset saadaan reaaliaikaisina ilmoituksina ja raportteina Trimble 4D Control -ohjelmiston Geoteknisen moduulin kautta.

Langattomat geotekniset sensorit

Kallistusten ja etäisyyksien mittaus kohteen liikkeiden havaitsemiseen.
Valittavissa kaksi eri mallia.

Langaton kallistusmittari ja laseretäisyysmittari sekä kolmen suunnan kallistusmittari automaattiseen havaitsemiseen ja raportointiin. Luotettava, tarkka informaatio päätöksentekoa varten.

ETÄISYYS JA KALTEVUUS SAMASSA

LaserTilt90

Sisältää sekä laseretäisyysmittarin että kallistusmittarin. Mittaa muutokset kaltevuudessa sekä vertailupisteiden välisen suhteellisen etäisyyden.

Käyttökohteita

Monitoroi kaltevuuksia, liikkumista ja eroja painaumissa, joita tarvitaan kaivamisen vakauden analyysissä, tunneleiden lähentymisessä ja rakennusten siirtymisen valvonnassa.

LANGATON KALLISTUSMITTARI

Langaton 3-akselinen kallistusmittari

Tarjoaa rakenteiden liikkeiden ja painumien automatisoidut kulman muutostiedot hälytyksiä ja raportointia varten.

Käyttökohteita

Erittäin tarkat lukemat kolmeen suuntaan. Tarkka liikkumisen havaitseminen rakenteiden eheyden selvittämiseen kaivu- ja tukemistöiden aikaiseen tarkkailuun

 • Integroitu: yhdessä ja samassa laitteessa geotekninen sensori, radio ja virta
 • Pitkän kantaman kommunikointi: 15 km
 • Pitkäkestoinen akku: > 10 vuotta @ 1 tunti taajuus
 • Näytteenottotaajuus ja tarkkuus: Max 30 s/taajuus ja alle mm:n tarkkuus
 • Lujatekoinen, pienikokoinen ja vedenkestävä
 • IP68, käyttölämpötila -40 ⁰C…80 ⁰C
 • Nopea asennus ja konfigurointi
 • Helppo asetus mobiiliappia käyttäen

Laitteet tiedonsiirtoon monitorointikohteen ja toimiston välillä

Hallitse ja siirrä tietoa monitorointikohteen ja toimiston välillä.

Settop M1

Ohjaa ja kontrolloi Trimblen takymetrejä reaaliaikaisessa monitoroinnissa.  Trimble® 4D Control (T4D) -toimisto-ohjelmalla käyttäjät voit luotettavasti analysoida, raportoida ja hälyttää liikkeistä 24/7.

Ei keskeytyksiä
Kerää ja tallenna keskeytyksettä; jopa internet-yhteyden katketessa mittaus jatkuu. 

Kaikki samassa
Maastotietokone, etäkäyttö, laitepalvelin, reititin, WiFI ja 4G-matkapuhelinmodeemi ovat kaikki yhdessä ja samassa laitteessa.

Etäkäyttö
Joustava pääsy takymetriin etäyhteydellä lisäämään ja muokkaamaan tähyksiä tai tarkistamaan laitteen tilaa koska tahansa, ilman tarvetta staattiselle IP:lle tai monimutkaiselle IT-asennukselle.

Luotettava datan keruu
Suuren sisäisen muistin ansiosta laite tallentaa dataa takymetristä verkkokatkosten aikana. Tiedot siirtyvät T4D:hen yhteyden palatessa.

4G Rugged Gateway

Tiedonsiirtoa langattomasti
Trimble® 4G Rugged>Gateway on LoRa (Low power radio) geotekninen tiedonsiirtoväylä,joka sisältää sisäisen antennin ja maailmanlaajuisen 4G-moduulin, jossa on 3G/2G-varmistus.

Kommunikointi useiden kohteiden välillä
Sopii erikokosille projekteille ja useille sensoreille, mm. rakentamiseen, avolouhoksille, silloille, rautateille, väyläprojekteihin…

Helppo tiedonsiirto
Data siirtyy saumattomasti Trimble 4D Control (T4D) monitorointi-ohjelmistoon automaattisia raportteja, hälytyksiä ja analysointia varten.

Pysy yhteyksissä
Yhdistä langattomat geotekniset sensorit ja tallentemet toimistoon matkapuhelimen tai paikallisen verkon kautta, vaikka se olisi 15 km päässä.

Vedenkestävä ja lujarakenteinen
Laitteen kuorta ei tarvitse asennuksen aikana avata ulkoisten vedenkestävien liittimien ansiosta.

Ohjelmistot analysointiin, raportointiin ja hälytyksiin

Trimble 4D Control

Monitorointiohjelmisto

Trimble Access

Maasto-ohjelmisto

Yhteensopiva:
Trimblen maastotietokoneet / GNSS-vastaanottimet / takymetrit / TDC600/650/ TDC6 /  UAS / TBC

Trimble Business Center

Toimisto-ohjelmisto

Yhteensopiva: Access / TSC5 / TSC7 / T10 / R12 / R12i / R780 / R580 / SX12 / X7 / X9 / X12 / MX7 / MX50 / MX9

Muutosten monitorointi Havaitse ja mittaa pienetkin muodonmuutokset rakenteissa ja estä ennalta mahdolliset vahingot.

Kattava monitorointi-ohjelmisto muutosten seurantaan

Trimble® 4D Control™ (T4D) havaitsee automaattisesti muutokset ja kohteiden liikkumiset ja auttaa tekemään oikea-aikaisia päätöksiä.

Voit muokata optisia, GNSS- ja geoteknisiä sensoreita, hallita seurantatietoja, lisätä geodeettisia havaintoja, raportoida, visualisoida ja jakaa analyyseja projektin muiden sidosryhmien kanssa.

Sensorien hallinta ja datan integrointi

Yhdistä, hallinnoi ja muokkaa sensoreita. Trimble® 4D Control™ (T4D) -ohjelmisto integroi automaattisen geospatiaalisen ja geoteknisen datan yhteen yhteiseen ympäristöön.

Geodeettinen laskenta ja tasoitus

T4D on ainoa ohjelmisto, joka yhdistää GNSS-, takymetri- ja geotekniset mittaustiedot geoteknisten aineistojen kanssa samaan ympäristöön erittäin tarkkaa laskentaa varten.

Kattava analysointi ja visualisointi

T4D:ssä on täydellinen työkalupakki datan visualisoimiseksi ja tietosyötteiden yhdistämiseksi luomaan sisällöltään merkityksellisiä analyysejä ja nostamaan tärkeitä tietoja esiin. Informoitu päätöksenteko sujuu joustavammin ja tehokkaammin.

Hälytykset ja raportointi

T4D:n avulla saat päivitykset ajallaan ja voit jakaa kriittisiä varoituksia ja lopputuotteita projektin jäsenille. Voit ajastaa päivitykset ja raportit kaikille jäsenille, mikä lisää läpinäkyvyyttä monitorointikohteesta ja sen liikkeistä.

Maasto-ohjelmisto paikan päällä tehtävään monitorointiin

Selkeät työnkulut toistettaviin takymetrimittauksiin muutosten monitoroinnissa. Access nopeuttaa asetuksia, mittauksia ja raportointia.

 • Intuitiivinen vaihe-vaiheelta asetusvelho
 • Raja-arvojen määritys: varoitukset kun ollaan raja-arvojen ulkopuolella
 • Raportit työmaalta: datan analysointi paikan päällä
 • Häytykset näytöllä: sijainnin muutoksia voi tarkastella mittauksen aikana
 • Monitorointipisteiden tallennus auto- tai manuaalitilassa
 • Automatisoitu monitorointikohteen pystytys: datan vaihto T4D-ohjelmiston kanssa

Automatisoitu tiedonkeruu

Säännöllisesti toistuvat takymetrimittaukset on automatisoitu ja mittaukset, jotka ovat toleranssin ulkopuolella on korostettu, mikä helpottaa datan analysointia työmaalla.

Nopea ja helppo asetus ja navigointi

Asetusvelhot ohjaavat työnkulun läpi vaihe vaiheelta ja mahdollistavat yhdellä klikkauksella datan viennin Trimblen toimisto-ohjelmistoon.

Määrittele liikkeen raja-arvot

Monitoriointipisteet voi tallentaa automaattisesti ja kun mittaukset on tehty, järjestelmä hälyttää muutoksista, jotka ovat raja-arvojen ulkopuolella.

Analyysit maastossa

Analysoi maastodataa luomalla aikapohjaisia siirtymäraportteja ja hajontakarttoja Trimble Access Monitoring-ohjelmiston avulla.

TBC-toimisto-ohjelmisto mahdollistaa nykyaikaisten monitorointilopputuotteiden luomisen optisista ja GNSS-laitteista. Voit tuoda suunnitelma-, mittaus- ja monitorointidatan yhteen ja samaan ohjelmistoon.

 • Datan integraatio: erilaisten mittaustiedostojen käyttö mahdollista
 • Hälytykset ja varoitukset rajojen ylityksistä
 • 3D visualisointi ja vektorit: Näkymä muutosten trendeihin
 • Interaktiiviset paikaltaan siirtymisten kaaviot: paremmin informoidut päätökset
 • Raportit kustomoitavissa: kontrolloidut lopputuotteet
 • Kohdistamisen prosessi varmistaa vankan kontrolliverkon.

3D-visualisoinnin ja mittausdatan integraatio

Käytä 3D-visualisointityökaluja ja luo muokattavia raportteja hyödyntämällä monitorointidatan integraatiota.

Hyödynnä mittausohjelman vahvuuksia

Säädä kohdistus varmistamaan tarkkuus ja vertaa skannaustietojasi skannauksen tarkastuksilla.

Laske 3D-siirtymät

Visualisoi ja laske siirtymien muodot käyttämällä 3D-siirtymävektoreita. Luo nykyaikaisia siirtymäraportteja ja kaavioita asiakkaiden tarpeisiin.

Ketterät lisenssit

TBC on käytettävissä matalan kynnyksen lisenssillä. Voit valita tarpeisiisi sopivan lisenssin ja saat käyttöösi aina uusimman ohjelmistoversion.

Miksi valita Trimblen järjestelmä?

 • Asiantuntemus: Trimblen vuosikymmenien kokemus geospatiaali- ja monitorointiteknologioissa.
 • Innovaatio: Trimblen jatkuva kehitystyö ja edistyksellisten teknologioiden integrointi.
 • Luotettavat laitteet: Erittäin lujatekoiset ja tarkat mittalaitteet. Testattu haastavissa olosuhteissa.
 • Räätälöinti: Ratkaisut, jotka on räätälöidään vastaamaan projektisi erityistarpeita.
 • Tuki: Suomenkieliset tukipalvelut Suomessa ja tarvittaessa myös maailmanlaajuinen asiantuntijoiden ja tukitiimien verkosto.
 • Huolto: Valtuutettu huolto Suomessa. Käyttöturva-sopimuksella varalaitteet ilman eri maksua huollon ajaksi.

Ota yhteyttä

Haluatko parantaa infrastruktuurisi turvallisuutta ja varmistaa vakaan toimivuuden?
Ota yhteyttä jo tänään ja pyydä demo tai lisätietoja?

Kari Immonen
Tuki- ja koulutuspäällikkö

0207 510 634
kari.immonen (at) geotrim.fi

Tapio Kärkkäinen
Tekninen asiantuntija

0207 510 602
tapio.karkkainen (at) geotrim.fi