Robottitakymetrit

Trimble SX12

Keilaintakymetri

Trimble SX10

Keilaintakymetri

Trimble S9 / S9 HP

Robottitakymetri

Trimble S7 

Robottitakymetri

Trimble S5

Robottitakymetri

Ylivoimaiset toiminnot

Nopea liikehallinta = suorituskykyä

automaattinen virheiden korjaus

Älykäs prisman haku ja lukitus

Älyprisman aktiivinen seuranta

Elektroninen tasain

Trimble SX10

Patentoidut menetelmät

Liikehallintajärjestelmä – Trimble® MagDrive™

Kitkaton suoritusnopeus ja mittaustarkkuus

Kaikissa Trimblen S-sarjan takymetreissä on Trimblen patentoima liikehallintajärjestelmä. Trimble MagDrive on liikehallinnan, kulmamittauksen ja tasausautomaation integroitu toimintajärjestelmä, kokonaisuus, joka mahdollistaa erinomaisen, lähes kitkattoman suoritusnopeuden ja mittaustarkkuuden. MagDrive-servoteknologia kääntää takymetriä äänettömästi 180° ja kykenee seuraamaan prismaa erinomaisesti, riippumatta työmaaolosuhteista tai kohteen etäisyydestä.

Älykäs prismahaku – Trimble® GeoLock™

Mittaa kesketyksettä

Työmaalla tulee usein eteen tilanteita, joissa normaalisti takymetri ei pysty seuraamaan prismaa, esimerkiksi kojeen ja prisman väliin tulee jokin este. Trimblen patentoima älykäs prismahakumenetelmä GeoLock mahdollistaa keskeytyksettömän mittaamisen esteiden eteen sattuessa. GeoLockin avulla takymetri seuraa ja pysyy automaattisesti kiinni mittaajan prismassa.

Tarkkuuden hallintajärjestelmä – Trimble® SurePoint™

Tarkkuuden hallintajärjestelmä korjaa automaattisesti kojeen stabiliteetin muutosten aiheuttamat virheet pois mittaushavainnoista.

Kaikki Trimblen S-sarjan uudet takymetrit on varustettu virheenhallinnalla, Trimblen patentoimalla SurePoint -toiminnolla, joka poistaa ulkoisten tekijöiden aiheuttamat kojeen kallistumisvirheet loppuhavainnoista asti. SurePoint suojaa laitetta vajoamiselta, tärinältä ja käsittelyltä, jotka voivat aiheuttaa virheitä kojeen pystytyksen jälkeen. Automaattinen suuntauksen korjaus valvoo akseli- ja kollimaatiovirheiden vaikutuksia ja korjaa ne. Mittaukset sujuvat nopeammin ja luotettavammin.

Elektroninen tasain - eBubble

Helpompaa mittaamista

S-sarjan takymetrien yhteydessä käytettävän AT360-älyprisman mukana tuleva eBubble-toiminto helpottaa mittaamista maastossa ja edistää osaltaan myös työturvallisuutta.

Aktiivinen prisman seuranta – Trimble® MultiTrack™

Takymetri lukittuu ja pysyy prismassa kiinni

Trimblen varma kohdistus- ja seurantajärjestelmä MultiTrack™ toimii niin passiivisella kuin aktiivisellakin prismalla olosuhteista piittaamatta. MultiTrack yhdistää passiivisen prismaseurannan aktiiviseen Target ID -tekniikkaan.

Passiiviset takymetrit tarttuvat helposti muihin heijastaviin pintoihin, kuten liikennemerkkeihin, huomioliiveihin ja toisiin takymetriprismoihin. Trimblen aktiivisen prisman seurannan ansiosta S-sarjan takymetrit lukittuvat ja pysyvät prismassa kiinni. Yksilöllinen ID-tunnus takaa lukittumisen juuri oikeaan prismaan.

Nopea paikannus – Trimble® GPS-haku

Hae ja saavuta tähykset nopeasti

Maastotietokoneeseen integroidun GPS-haun avulla takymetri ilmoittaa sijainnin ja lukittuu prismaan alle 3 sekunnissa. Takymetrien robottikäytössä hyödynnetään GPS-paikannusta hakemaan tai saavuttamaan tähykset uudelleen nopeasti.

Kuvateknologia – Trimble® VISION™

Georeferoidut kuvat 

Toteuttaa digitaalisen kuvantamisen sekä skannauksen samanaikaisesti muun mittaamisen yhteydessä. Sisältää edistyksellisen visuaalisen tiedon hallinnan sekä dokumentoinnin.

Trimble VISION™ -kuvateknologia 

perustuu takymetriin tarkasti asennettuun ja kalibroituun kameraan, joka tuottaa georeferoituja kuvia. Kuvat ovat oikeassa mittakaavassa ja koordinaatistossa jatkokäsittelyä varten Trimble Business Center -ohjelmistossa siten luettavissa karttaohjelmiin. Mittaaja hallitsee maastotietokoneen live-videonäytöltä Access-ohjelmistolla kojetoiminnot ja tiedonhallinnan sekä kontrolloi eri työvaiheita.

Trimble VISION-tekniikan avulla robottitakymetriä voi ohjata videokuvasta, työmaanäkymät dokumentoida ja myöhemmin toimistolla tehdä mittauksia kuvista. VISIONilla voi käsitellä myös 360 asteen panoraamakuvia ja HDR-kuvia.

Etäisyysmittaus – Trimble® DR Plus™

Laajempi kantama

Trimblen DR Plus EDM -etäisyysmittausteknologian avulla saavutetaan ensiluokkainen tarkkuus. Tekniikka tarjoaa merkittävästi laajemman kantaman prismattomille Direct Reflex -mittauksille. Tekniikan avulla voidaan mitata kauemmas vähemmillä laitepystytyksillä tarkkuudesta tinkimättä. DR mahdollistaa aiemmin vaikeapääsyisten kohteiden mittaamisen yhtä helposti kuin prismalla mitattavat kohteet.

Prismaan lukitus – Trimble® FineLock™

Tarkkuutta vaativiin sovelluksiin

Trimble FineLock -tekniikka on hyödyllinen tarkkuutta vaativissa sovelluksissa. FineLock havaitsee tähykset ja prismat ilman että ympärillä olevat prismat häiritsisivät, vaikka ne olisivat lähellä toisiaan. FineLock varmistaa lukittumisen pitkillä matkoilla ja eliminoi pois häiriötekijät.

Integroitu mittaaminen – Trimble® Integrated Surveying™

Trimblen yhteiskäyttö

on erinomaisen tehokas menetelmä maastomittauksiin. Trimblen yhteiskäyttökalusto koostuu esimerkiksi S-sarjan takymetristä, R10 RTK GNSS-vastaanottimesta, prismasta ja yhdestä maastotietokoneesta.

1. Pystytä Trimblen takymetri haluamaasi paikkaan.

2. Asemapisteen määrittelyä varten mittaa GNSS:llä piste, jonka jälkeen takymetri mittaa automaattisesti GNSS-sauvassa olevaan prismaan. Toista, jonka jälkeen takymetri on orientoitu haluttuun koordinaatistoon.

4. Voit nyt hallita maastotietokoneen näytöltä sekä takymetriä että GNSS RTK-laitetta ja voit vaihtaa maastotietokoneen näyttöä klikkaamalla helposti laitteelta toiselle.

Skannauksen laatujärjestelmä – Trimble® SureScan™

Trimble SureScan auttaa keräämään ja ylläpitämään tasalaatuisen pisteaineiston määriteltyä alueelta.

Takymetriskannereissa on yleensä haasteellista saavuttaa haluttu tasainen pistetiheys skannattavalta alueelta. Perinteisesti lähellä laitetta pistetiheys on tullut liian tiheäksi, keskivaiheilla on sopiva tiheys ja kaukana liian harva. Trimblen älykäs laserkeilaus eli Trimble SureScan-ominaisuus mahdollistaa sen, että haluttu pistetiheys on tasainen koko alueelta.

Lisäksi SureScan mahdollistaa pinnan muodon määrittämisen sekä samanaikaiset RTK GNSS-mittaukset takymetriskannauksen aikana.

Laitehallintajärjestelmä – Trimble® Locate2Protect

Kojeen reaaliaikainen seuranta

Trimblen reaaliaikaisen laitehallintateknologian avulla tiedät koko ajan, missä laite on ja saat hälytyksen, kun laite poistuu työmaalta tai se kolhiintuu tai joutuu ilkivallan kohteeksi. Locate2Protect on yhteensopiva Trimble InSphere™  Equipment Manager -sovelluksen kanssa.

Robottitakymetrivertailu

Trimble S9HP

Trimble S9

Trimble S7

Trimble S5

EDM-teknologia

DR HP

DR Plus

DR Plus

DR Plus

EDM-tarkkuus

0.8 mm + 1 ppm (Prisma) /3.0 mm + 2 ppm (DR)

1.0 mm + 2 ppm (Prisma) /2.0 mm + 2 ppm (DR)

1.0 mm + 2 ppm Prisma / 2.0 mm + 2 ppm DR

1.0 mm + 2 ppm Prisma / 2.0 mm + 2 ppm DR

Maksimi-kantama

7,000 m

5,500 m

5,500 m DR Plus

5,500 m

Skannaus-nopeus

15 pistettä sekunnissa  (vain DR Plus VISION)

15 pistettä sekunnissa

Skannauksen kantama

250 m

Laserluokka/ IP-suojaus

Laserluokka 2 & IP 65

Laserluokka 2 & IP 65

Laserluokka 2 & IP 65

Laserluokka 2 & IP 65

Servo
Robotti tai Autolock

Robotti tai Autolock

Robotti tai Autolock

Robotti tai Autolock

Lisä-ominaisuudet
Pitkän kantama FineLock, VISION tai seurantavalo 

Pitkän kantama FineLock, VISION tai seurantavalo 

VISION

Seurantavalo

Kulmanluku- tarkkuus

0.5" tai 1"

0.5" tai 1"

1", 2", 3" tai 5"

1", 2", 3" tai 5"

Yleistakymetrit

Trimble C5

Manuaalitakymetri

Trimble C3

Manuaalitakymetri

ajankohtaista

Jokaiselle työmaalle löytyy Trimbleltä sopiva takymetri

Trimblen uusin huipputuote on perinteisen takymetrimittaamisen lisäksi laserkeilauksen mahdollistava keilaintakymetri Trimble SX12.

Laajasta robotti- ja manuaalisten takymetrien valikoimasta löytyy jokaiselle työmaalle sopiva ratkaisu. Skaalautuvuus, selkeät työnkulut ja Trimblen patentoidut menetelmät auttavat tekevät mittaamisesta entistä tehokkaampaa ja tuottavampaa.

Kari Tenhunen, Aluemyyntipäällikkö

Myynti: Mittaus ja kartoitus

Etelä-Suomen alue

Juho Simonen
Myyntipäällikkö, Etelä-Suomi

0207 510 607
juho.simonen (at) geotrim.fi

Tuomo Harjanne
Myyntiedustaja

0207 510 626
tuomo.harjanne (at) geotrim.fi

Jarmo Koukkari
Myyntiedustaja, Etelä-Suomi

0207 510 624
jarmo.koukkari (at) geotrim.fi

Henna Kokkonen
Myynti-insinööri, Etelä-Suomi

0207 510 615
henna.kokkonen (at) geotrim.fi

KESKI- JA POHJOIS-SUOMEN ALUEET

Kari Tenhunen
Myyntipäällikkö, Keski- ja Pohjois-Suomi

0207 510 648
kari.tenhunen (at) geotrim.fi

Heikki Pelttari
Myynti-insinööri, Pohjois-Suomi

0207 510 640
heikki.pelttari (at) geotrim.fi

Herkko Laine
Myynti-insinööri

0207 510 601
herkko.laine (at) geotrim.fi

Vesa Saari
Myyntiedustaja, Keski- ja Pohjois-Suomi

0207 510 653
vesa.saari (at) geotrim.fi

Ota yhteyttä


Sähköposti:
 info (at) geotrim.fi
Myymälä ja toimisto avoinna arkisin klo 8—16
Huolto avoinna arkisin klo 8—16 tai sopimuksen mukaan

Osoite:  Perintökuja 6, 01510 VANTAA

Lähetä viesti