Ajankohtaista

13.6.2024 Kesähodarit Geotrimillä

Kesähodarit Geotrimillä Aurinko paistaa ja vettä sataa, taitaa olla kesä! Kuu kiurusta kesään, hodarista ei...

Lue lisää
Spectralta uusi maarakennuslaser

Spectra Precisionin uusi automaattinen itsetasaava kaksoiskallistuslaser GL1425C on markkinoiden kestävin ja kustannustehokkain laser, joka tekee...

Lue lisää
Markkinoiden paras takuu rakennuslasereille – 7 vuotta

Geotrim Oy:n palvelut laajenevat kahden vuoden lisätakuulla, joka myönnetään 1.2.2021 alkaen osalle Spectra Precisionin rakennuslasereista,...

Lue lisää
Spike mittaa etäisyyksiä ja pinta-aloja matkapuhelimen kuvista

(29.10.2020) Geotrim Oy tuo myyntiin ikeGPS:n näppärän Spike-kuvamittauslaitteen. Spike on matkapuhelimeen liitettävä laserlaite etäisyyksien ja...

Lue lisää
Mistä tunnistaa hyvän maanrakennuslaserin

Automaattisuus Laitteen muista teknisistä ominaisuuksista automaattitasaus ja tasausvaroitus alkavat olla jo itsestään selviä ominaisuuksia maanrakennuslaserilta...

Lue lisää
Laserkalibroinnin ajanvarauslomake

Nyt voit varata ajan kätevästi netistä kalibrointiin haluamallesi ajankohdalle. Tällä hetkellä on varattavissa kalibrointiaikoja putkilasereille,...

Lue lisää
Milloin viimeksi lasermittalaitteesi on huollettu tai kalibroitu?

Rakennuspöly, kosteus ja haastavat työmaaolosuhteet voivat ajan myötä vaikuttaa lasermittalaitteiden toimintakykyyn ja tarkkuuteen. Mittausvirheet työmailla...

Lue lisää
Konerinki panostaa maarakennusmiestensä koulutukseen yhteistyössä Geotrimin kanssa

Konerinki Oy on vuonna 2005 perustettu infra-alan monitoimiyritys, jonka toimintaperiaatteena on markkinoida, myydä ja tuottaa...

Lue lisää

Laitteita käyttötarpeen mukaan

Tutustu lasereiden huolto- ja kalibrointiprosessiin

Geotrimiltä saat valtuutetut huollot Spectra Precision -lasereille ja asiantuntevaa palvelua kaikissa lasereiden kunnossapitoon liittyvissä kysymyksissä.

Lisäksi jokainen meiltä uutena ostettu laserlaite kalibroidaan ennen toimitusta ja asiakkaalle lähtee laitteen mukana kalibrointitodistus. 

Katso oheinen video tai lataa lasereiden huolto- ja tuki -esite.

Laserhuolto ja -tuki -esite

Palveluita laserasiakkaille

Kalibrointipalvelut

Kaikki Spectra Precisionin lasermittauslaitteet tarkastetaan ja kalibroidaan ennen toimitusta asiakkaalle. Toimituksen mukana tulee kalibrointitodistus, joka ilmoittaa laitteen tarkkuuden. Rikkoutumis- ja pudotustapauksissa sekä laatusertifioinnin vaatiessa tarkkuus varmennetaan kalibroinnilla. Rakennuslaserit on suositeltava kalibroida vähintään kerran vuodessa. Kalibrointiin sisältyy toimintojen tarkastus, tarkkuuden säätö ja virallinen kalibrointitodistus. 

Käyttöturva

Käyttöturvasopimus

Käyttöturvalla varmistat työnteon sujuvuuden. Tarjoamme kalustot, tekniset tukipalvelut, ylläpitohuollot, kalibrointipalvelut ja huollon aikaiset sijaislaitteet kätevään kuukausihintaan. Ei enää yllättäviä kustannuksia!

Vuokra- ja sijaislaitteet

Työmaiden laitetarpeita on joskus vaikea etukäteen arvioida. Tarjoamme laitteita vuokralle esimerkiksi huollon aikaiseksi sijaislaitteiksi.

Tekninen tuki

Kun akuutti apu on tarpeen, Geotrimin tekninen tuki auttaa

Rakennuslasereiden teknisten tukipalveluiden puhelinnumero

020 7510 605

FAQ - Rakentamisen laserit

Eri laitteilla on erilaisia toiminta-alueita, mutta vastaanottimien kanssa Spectran laserien toimintasäde voi olla jopa 475 m (toimintaympyrän halkaisija 950 m). Signaalinvahvistimella voidaan kantamaa vielä tarvittaessa pidentää.

Laser tulisi olla sijoitettuna niin, että se ei haittaa rakennustoimintaa ja kattaa mahdollisimman paljon mitattavasta alueesta niin ettei sitä tarvitse siirtää monta kertaa. Optimaalisin paikka tarkkuuden suhteen on aina keskellä työmaa-aluetta, koska silloin laserin tarkkuus on parhaimmillaan. Usein se ei ole kuitenkaan mahdollista, joten silloin on hyvä valita laseriksi sellainen laite, jossa on pitkä työskentelyalue ja suuri tarkkuus. Silloin sen voi huoletta laittaa työmaa-alueen reunalle. Sijoituksessa tulisi myös huomioida, ettei säde osu sivullisten silmiin esim. ajotielle tai päiväkodin pihalle. Spectran valikoimissa on laserlaite, jossa säde on infrapunalla toimiva ja silmälle näkymätön.

Laser tulee tarkistaa aina kaatumisen ja kolhun jälkeen. Mikäli ohjekirjan mukaisen tarkistuksen jälkeen laser ei täytä vaatimuksia, tulee se toimittaa valtuutettuun huoltoon.

Aina työmailla ei voi pitää laseria silmällä; joku voi kaataa laserin ja nostaa sen takaisin pystyyn kertomatta vahingosta. Lasereihin on saatavilla runkoon liimattavia iskuindikaattoreita, joista näkee, onko laser saanut iskun. Ampulli rikkoutuu kolhusta ja indikaattorin väri muuttuu.

 

Vähintään vuosittain. Jatkuvassa ja kovassa käytössä olevat mielellään kuuden kuukauden välein. Jos laserissa havaitaan selkeitä heittoja tarkkuudessa tai sitä on kolhittu, on laite vietävä kalibroitavaks ennen käyttöä.

Suurin ero on näkyvyydessä. Vihreä säde näkyy paljon kirkkaammin, selvemmin ja kantama on parempi. Tarkkuudessa ei yleensä ole eroja. Vihreä säde on yleensä kalliimpi ja kuluttaa akkua tai paristoja hieman punaista enemmän.

Useimmat laserit kestävät vesisadetta, jotkin laitteet jopa lyhyttä upottamista veteen. Spectra Precisionin ulkokäyttöön tarkoitetuissa laitteissa on IP-luokitus riippuen laitteesta välillä 66-68. Jos laite kastuu kunnolla, se kannattaa kuivata hyvin, irrottaa akku erilleen kuivamaan ja jättää säilytyslaukku auki.

Mitä tarkoitetaan maarakennuslaserin kallistamisella kahteen suuntaan?

Alla olevat kuvat hahmottavat kallistusten tekoa maanrakennuslaserin avulla.

Hyvä esimerkki käyttökohteesta on maantiepohjan rakentaminen, kun eteenpäin menevä tie kallistuu alaspäin, ja samalla tien pitää kallistua sen keskikohdasta molemmille sivuille kohti tien reunoja ja ojaa. Kahteen suuntaan kallistavalla laserilla tällainen onnistuu.

Suoraa lasertasoa voidaan kallistaa kokonaisena, mutta sitä ei voi ikään kuin katkaista keskeltä väärinpäin olevan V-kirjaimen muotoon.

 

Talon pihan pohjien kallistusten asetus

Maarakennuslaserin lasertasoa voi kallistaa Y- ja X-suuntiin eli suoraan eteen ja 90 astetta sivulle.

Kahteen suuntaan kallistavan laserin asetus.

Tiepohjien kallistusten asetus, yksi puoli kerrallaan.

Spectra Precisionin tasolaserit, punaisen säteen rakennuslaserit, putkilaserit ja maanrakennuslaserit kestävät jopa -20 asteen pakkasen. Ainoastaan vihreän säteen rakennuslaser HV302G ei välttämättä toimi kunnolla alle nollassa asteessa.

Spectra Precisionin lasereissa on lämpötilakompensoitu automaattitasaus, joka ottaa ulkolämpötilan huomioon. Laserkojeen tulee aina ennen töiden aloitusta antaa mukautua ympäröivään lämpötilaan.

Laserlaitteet jaetaan eri turvallisuusluokkiin, siten että vaarallisuus kasvaa järjestysnumeron kasvaessa. 1-luokan laitteet ovat  vaarattomia kun taas luokkaan 4 kuuluvat laserit voivat aiheuttaa vammoja. Valtaosa rakennuslasereista kuluu luokkaan 3R. 3R-luokituksen laitteet sisältävät sellaisen turvamarginaalin, että vahinkoja ei käytännössä esiinny, mutta säteen osumista tai heijastumista silmiin on aina syytä välttää. (Lisätietoa laserluokista: https://www.stuk.fi/aiheet/laserit/laserluokat)

Lasereiden optiikalla, pyörimisellä, lasersäteen sijoittamisella pois silmien tasolta ja maskitoiminnoilla voidaan minimoida lasersäteiden haitat. Silmiin osoittelua tulisi aina välttää.

Voi käyttää, mutta auringonvalon takia lasersäteet saattavat näkyä heikommin. Ulkotöissä suositellaan vastaanottimen käyttöä.

Tietoa Spectra Precisionista

Spectra Precision on maailmanlaajuisesti tunnettu rakennusmittauslasereiden valmistaja

 

Valikoimaan kuuluvat mm. etäisyysmittarit, piste-, viiva-, taso-, linjaus- ja maanrakennuslaserit sekä laser- ja konevastaanottimet, putkiasennuslaserit sekä lasertarvikkeet.

Spectra Precisionin laitteet on suunniteltu rakennusalan ammattilaisille, jotka edellyttävät mittalaitteilta tarkkuutta, kestävyyttä ja monipuolisia ominaisuuksia. Spectran toiminnan juuret ulottuvat vuoteen 1965, jolloin silloinen Spectra Physics valmisti maailman ensimmäisen rakennuslaserin. Siitä lähtien arvostettu ja palkittu tuotekehittäjä on tuonut ensimmäisenä markkinoille monia alan merkittävimpiä innovaatioita ja lasermittauksen teknologioita aina pyörivästä laserista elektroniseen mittaukseen. Tänä päivänä Spectra Precision on ammattilaisten joukossa maailman tunnetuin lasermerkki.

YHTEYSTIEDOT

MYYNTI: RAKENNUSLASERIT

Vesa Saari
Myyntiedustaja, Keski- ja Pohjois-Suomi

0207 510 653
vesa.saari (at) geotrim.fi

Jarmo Koukkari
Myyntiedustaja, Etelä-Suomi

0207 510 624
jarmo.koukkari (at) geotrim.fi

Lähetä viesti