Building Point Finland tuo Spot-koiran ja automaattisen robottilaserkeilauksen Suomen markkinoille

Trimblen autonomisessa robottilaserkeilauksessa Boston Dynamicsin Spot-robottikoira on integroitu Trimble X7 3D-laserkeilaimen ja FieldLink-ohjelmiston kanssa

Trimble on 19.10.2021 julkistanut autonomisen laserkeilausrobotin, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen ja ketterän menetelmän pistepilvien tuottamiseksi talonrakennustyömailla. Trimble® X7 -laserkeilain yhdessä FieldLink-ohjelmiston kanssa on täysin integroitu Boston Dynamics Spot® -robottiin. Menetelmä on suunniteltu rakennusurakoitsijoille ja rakennusvalvontaan sekä jatkuvaa seurantaa tai dokumentointia vaativiin kohteisiin. Robotti hoitaa toistuvat ja vaaralliset valvontatyöt.

Integroitu ratkaisu tallentaa työmaan dataa automaattisesti. X7:n FieldLink-ohjelmisto käyttää Spotin ohjausta luomaan reittipisteiden polun, jota Spot seuraa. Robotti pysähtyy pisteille laserkeilausta varten. Kerätty pistepilvi- ja kuva-aineisto on liitettävissä projektikoordinaattijärjestelmään sekä yksittäisiin skannausasemiin. Jo työmaalla voidaan reaaliajassa Trimblen tabletilla tehdä yhdistetty pistepilvi ja tarkastella materiaalia visuaalisesti. Itsenäisiä toimintoja suorittaessaan Spotin telakointiasema mahdollistaa akun lataamisen työmaalla sekä robotissa että X7-keilaimessa.

Spot-robottilaserkeilauksen etuina ovat toistuvan 3D-tiedonkeruun automatisointi, mikä vapauttaa ammattilaisten resursseja muuhun sekä nopea tiedonkulku toimiston ja työmaan välillä, mikä puolestaan helpottaa rakennusprojektin edistymisen dokumentointia. Yhdistelmä lisää tehokkuutta ja reaaliaikaista rakennetun datan analyysiä kentällä ja toimistossa.

Autonominen laserkeilausratkaisu on saatavilla BuildingPoint Finlandin kautta. www.buildingpointfinland.fi

Lisätietoa: Tuomas Anttila, puh. 044 7611 096

Vastaa