Geotrim mukana Talouselämän julkaisussa “Rakentaminen & Infrastruktuuri 2019: Digitaaliset mittaus- ja paikannustiedot tehostavat ja nopeuttavat tiedon tuottamista

Digitaaliset mittaus- ja paikannustiedot tehostavat ja nopeuttavat tiedon tuottamista

Uudet teknologiat digitalisoivat maa- ja rakennusalan mittaus- ja paikannustietoja nopeasti. Mittaus- ja paikannuslaitteita maahantuova Geotrim tarjoaa asiakkailleen ketteriä tapoja kokeilla ja tutustua uusiin teknologioihin ja auttaa integroimaan ne jouhevasti osaksi organisaatioiden omia prosesseja.

Geotrim on mittausalan johtavan laitevalmistajan Trimblen laitteiden ja ohjelmistojen valtuutettu maahantuoja ja myyjä. Valikoimiin kuuluvat maanmittauksen, kartoituksen ja rakentamisen järjestelmät GNSS-vastaanottimista takymetreihin sekä 3D-pistepilveä tuottavat laitteet, kuten laserkeilaimet, droonit ja mobiilikartoitusjärjestelmät.

”Tietomallintamisen lisääntynyt tarve rakennusalalla on saanut aikaan kasvavan kiinnostuksen näihin järjestelmiin”, kertoo Geotrimin toimitusjohtaja Timo Sääski. Geotrim tunnetaan alan edelläkävijänä ja kehittäjänä, joka on ensimmäisenä tuonut Suomeen mm. mobiilikartoitusjärjestelmän ja mittauslennokin.

”Moni pohtii, oppiiko järjestelmiä käyttämään ja integroituvatko ne omiin prosesseihin. Tässä auttavat Geotrimin Starttipaketit, jotka ovat riskitön tapa tutustua uusiin teknologioihin.”, kertoo Sääski. Starttipaketit sisältävät laitevuokran, koulutuksen, ohjelmiston ja tarvittaessa myös pistepilven tuottamisen. Kokeilun aikana Geotrim on asiakkaan tukena ja varmistaa, että uudesta teknologiasta saadaan täysi hyöty.

”Alalla kannattaisi rohkeasti kokeilla uutta teknologiaa ja uusia mittaustapoja. Kokeilu näyttää, mitkä niistä ovat kunkin yrityksen osalta toimivimmat”, Sääski kannustaa.

Tuotettu tieto saadaan nykyään integroitua asiakkaiden prosesseihin ja sitä voi hyödyntää monipuolisesti. Mittaustieto siirtyy maastosta suoraan toimistoon, suuret pistepilviaineistot ovat entistä kevyempiä käsitellä, ja tieto on helposti ja tehokkaasti jaettavissa ja hallinnoitavissa pilvipalveluiden kautta kaikille osapuolille.

”Uudet digitaaliset prosessit ovat mittausalalla parhaimmillaan erittäin kustannustehokkaita ja tuottavia”, Sääski sanoo

3D-virtuaalimallit rakentamisdokumentointiin

3D-virtuaalimalleja on jo nähty kiinteistövälityksessä, mutta järjestelmä sopii oivallisesti myös kaikkien rakentamisvaiheiden tiedonkeruuseen ja nopeaan dokumentointiin.

Matterportin 3D-kamera tuottaa visuaalista tietoa nopeasti rakennusten sisätiloista, esimerkiksi saneerauskohde saadaan mukaan etäkokoukseen eikä erillistä työmaakäyntiä välttämättä tarvita päätöksenteon tueksi. Aikaa ja rahaa säästyy. Helppokäyttöiseen järjestelmään sisältyy kamera ja pilvipalvelu.

www.3d-malli.fi