Uusin laiteteknologia tuo hyötyjä niin opiskeluun kuin opetukseenkin

Kuvassa vasemmalta Tavastialta Pekka Korpela ja Pauli Koivusaari ja Geotrimiltä Kari Immonen.

Ammattiopisto Tavastia teki vuoden vaihteessa Geotrimin kanssa hankintasopimuksen, joka sisältää 4 kpl Trimble S7-robottitakymetriä ja 5 kpl TSC7-maastotietokoneita sekä yhden Trimble SX12-laserkeilaintakymetrin oppilaitoskäyttöön. Hankinta on tehty leasing-sopimuksella, jonka etuna on helpompi budjetointi sekä uusimpien laite- ja ohjelmistoratkaisujen saaminen nopeasti opetuskäyttöön. Valitut laitteet ja ohjelmistot myös pysyvät ajan tasalla leasingin avulla kausittain.

Uusin laiteteknologia tuo hyötyjä niin opiskeluun kuin opetukseenkin. Opiskelijat saavat käyttöönsä samat toiminnot ja ominaisuudet, joita tulevat työnantajatkin käyttävät. Kun opiskelijoilla on osaamista ajantasaisista mittalaitteista, myös työllistymisen mahdollisuudet paranevat. Uusien mittausjärjestelmien monipuoliset ominaisuudet myös antavat hyvät valmiudet tulevien työtehtävien haasteisiin.

Oppilaitos, joka tarjoaa koulutusta uusimmilla laitteilla, on myös oppilaitosvalintaansa tekevälle nuorelle kiinnostava. Myös opiskelun aikana tehtävät mittausharjoitukset ovat mielekkäämpiä ajanmukaisilla laitteilla.

Maanmittausalla ammattitaitoisen työvoiman tarve on kova. Tehtävään valittu henkilö saa jo usein työpaikan vetovoimaetuna valita käyttöönsä hänelle tutun ja mieluisan mittalaitteen. Opintojen aikana on tärkeää päästä tutustumaan eri laitteisiin. Trimblellä on monipuolinen laitetarjonta ja yhteistyö Ammattiopisto Tavastian ja Geotrimin välillä on ollut sujuvaa. Tavastian opiskelijat tulevat koko Suomen alueelta ja ovat pääasiassa aikuisia oppisopimuksella opiskelevia henkilöitä, joten opit leviävät laajalle.

Tavastian hankkimat laitteet luovutettiin Geotrimillä 31.1.2023. Paikalla olivat Tavastialta maanmittauksen lehtori Pauli Koivusaari ja Pekka Korpela. Geotrimiltä laitteita luovuttamassa oli Kari Immonen.