Faro Orbis – Mobiilikeilauksen uusi aikakausi

Faro Orbis -mobiilikeilain

Nopeus, tarkkuus ja älykkyys yhdessä laitteessa

On ilo esitellä FARO Orbis -mobiilikeilain – edistyksellinen, helposti liikuteltava laserkeilain, joka mullistaa tilojen ja rakenteiden digitoinnin.

FARO Orbis rikkoo perinteisen keilauksen rajoja tarjoamalla sekä nopeita mobiileja laserkeilauksia että korkealaatuisia Flash- eli staattisia keilauksia samassa laitteessa.

Käyttäjät voivat tallentaa dynaamisia skannauksia kävelemällä työmaalla tai kiinnittää keilaimen mukana tulevaan monopodiin keskeisten alueiden – kuten monimutkaisten putkistojen – keilaamiseksi vain 15 sekunnissa.

Keilauksen operointi onnistuu tavallisella matkapuhelimella, johon ladataan Faro Connec-APP.

Keilaimen mukana tulee kevyt tukijalka (monopodi).

Innovatiivinen SLAM-teknologia

Orbiksen sydämessä on GeoSLAMin kehittämä SLAM (Simultaneous Localization and Mapping.) -algoritmi, joka tarjoaa parhaan luokan luotettavuuden.

SLAM-tekniikassa laite havainnoi ympäristöään ja paikantaa itsensä suhteessa ympäristöön. Faro Orbis pohjautuu SLAM-teknologian edelläkävijän GeoSLAMin kehittämään teknologiaan.

Markkinoilta löytyy halpoja, ulkonäöltään lähes samannäköisiä itämaisia kopioita GeoSLAM- ja Faro Orbis -laitteista, mutta niiden teknologia ja toiminta eivät ole lähelläkään alkuperäisiä GeoSLAMin ja Faron laitteita.

SLAM-keilauksella kerättyä dataa.

SLAM + Flash-keilauksen dataa.

Käyttökohteet ja hyödyt

Orbiksen käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat, alkaen AEC (arkkitehtuuri, insinööritiede ja rakentaminen) -projekteista geospatiaaliseen datan keruuseen ja kaivosmittauksiin. Se soveltuu erinomaisesti mm. rakennusten ja infrastruktuurin digitaalisten kaksosten tuottamiseen, laatuvalvontaan rakentamisessa, maanmittaukseen ja dokumentointiin.

FARO Orbis ratkaisee monia arjen haasteita, jotka liittyvät mm. ajan ja resurssien säästämiseen, turvallisuuden parantamiseen ja tarkkuuden maksimointiin. Järjestelmän monipuolisuus yhdistettynä helppokäyttöisyyteen ja mobiilisovellukseen tekee siitä optimaalisen työkalun moderniin datakeruuseen.

Teknisiä tietoja:

Keilausnopeus 640 000 pistettä / s
Kantama SLAM 120m, Flash 80m
Tarkkuus SLAM 5mm, Flash 2mm
Kamera Täysi 360°:n kuva 8M pikselillä, kuva sekunnin välein
IP-luokitus 54
Paino Keilain 2,1kg
Dataloggeri 1kg
Akku 0,55kg
Akun kesto Noin 3 tuntia
Datan varastointitila 1 TB, 100 tuntia jatkuvaa keilausta

Kysy lisää FARO Orbiksesta

Sakari Mäenpää
Myyntipäällikkö

0207 510 622
sakari.maenpaa (at) geotrim.fi

Tuomas Anttila
Myyntipäällikkö

0207 510 608
tuomas.anttila (at) geotrim.fi

Tommi Tikka
Myynti-insinööri, laserkeilaus, Matterport

0207 510 660
tommi.tikka (at) geotrim.fi