Parhaat mittausratkaisut löydetään yhdessä

Jyvässeudun Johtokartoituksen Jorma Peltola (vas.) ja Kari Tenhunen Geotrimiltä tutustumassa Jyvässeudun Johtokartoituksen sähköautoon, jolla matkat kaapelinäyttöihin hoituvat ympäristöystävällisesti.

Jyvässeudun Johtokartoitus Oy on erikoistunut maanalaisten kaapelien kartoituksiin ja näyttöihin. Yrityksessä luotetaan Geotrimin räätälöityihin mittausratkaisuihin ja läheiseen palveluun jo vuodesta 2005.

Lähtökohdat

Kaapelien kartoitukset ja näytöt ovat kysyttyä ammattiosaamista. Sen lisäksi, että maanalaista sähköverkkoa laajennetaan jatkuvasti, edellyttää esimerkiksi sähköautojen latauspisteiden lisääminen nykyisen kaapeloinnin sijainnin tunnistamista sekä uusien kartoittamista. Ennen kaivutöiden aloittamista varmistetaan se, ettei reitillä ole esimerkiksi tele- tai sähkökaapeleita. Kaapelinäytössä kaapelireittien sijainti paikannetaan kaapelinhakulaitteella ja merkitään maastoon. Maakaapeleiden kartoituksessa kerätään kaapeleiden sijaintitieto sekä mahdolliset reitillä olevat putket, sondit ja kiepit. Uusi lainsäädäntö velvoittaa myös kaapelien syvyyden mittaamista. Mittaukset tehdään senttimetrin tarkkuudella, ja usein olosuhteet ovat sääolojen tai katveen takia haastavat. Mittaustietoa on myös pystyttävä jakamaan tehokkaasti. Työhön tarvitaan parhaat mahdolliset mittalaitteet sekä ominaisuuksia, joita ei vakiona löydy.

Näin Geotrim palvelee

Jyvässeudun Johtokartoituksella hyödynnetään Geotrimin toimittamia takymetrejä ja satelliittimittalaitteita sekä virtuaalista satelliittipaikannuksen korjauspalvelua, Trimnetiä. Geotrim vastaa mittauslaitteiden käyttöönotosta, käyttökoulutuksesta, tukipalvelusta, huolloista sekä verkon ylläpidosta.

Kokonaisuus on räätälöity vastaamaan Jyvässeudun Johtokartoituksen tarpeisiin monin tavoin. Esimerkiksi paikkatietojen ja karttojen yhdistäminen kolmannen osapuolen järjestelmiin onnistuu automatisoitujen uloskirjoitusformaattien avulla. Lisäksi Geotrim on lisännyt laitteistoihin paitsi tarvittavat koodikirjastot, myös syvyysmittauksien edellyttämän Z-tarkkuusparametrin.

Saavutetut hyödyt

Kartoitus- ja näyttötöihin päästään ripeästi käsiksi, sillä yhteyden muodostaminen Trimnetiin onnistuu sekunneissa. Geotrimin mittalaitteet erottuvat edukseen erityisesti mittausteknisesti haastavissa kohteissa ja sääolosuhteissa. Töiden eteneminen ei jää kalustosta kiinni, ja yrityksen tarpeet tunteva apu löytyy läheltä – pitkän yhteistyön myötä asioita ei tarvitse vääntää rautalangasta. Lisäksi aineistoa on helppo jakaa tarvitsijoilleen, myös kolmannen osapuolen järjestelmiin. Mikä tärkeintä, Jyvässeudun Johtokartoituksen asiakkaat saavat käyttöönsä laadukkaan dokumentoinnin, mikä merkitsee lisää asiakastyytyväisyyttä ja kilpailukykyä.

Tärkeimmät hyödyt

  • Kartoitukset ja näytöt onnistuvat haastavissakin olosuhteissa: työt etenevät sujuvasti ja laadukas dokumentaatio lisää asiakastyytyväisyyttä ja kilpailukykyä.
  • Räätälöidyt ratkaisut vastaavat erityistarpeisiin ja auttavat kehittämään toimintaa.
  • Läheiset tukipalvelut ja tuttu asiantuntija varmistavat työn jatkuvuuden.

”Olen ollut tekemisissä maanmittauslaitteiden kanssa yli 40 vuotta. Jyvät akanoista erottaa se, kuinka laitteet ja verkko toimivat ääriolosuhteissa. Olemme todenneet, että Geotrimin ratkaisuihin voi luottaa. Lisäksi meille on tärkeää, että yhteyshenkilömme tuntee liiketoimintamme. Geotrimin asiantuntija neuvoo meitä kädestä pitäen, ja ratkaisut erityistarpeisiin ovat aina löytyneet.  Asiakkaamme kysyvät usein sitä, millaisilla laitteilla mittaamme – kun mainitsen Geotrimin, niin he toteavat asian olevan siinä tapauksessa kunnossa.”

– Jorma Peltola, toimitusjohtaja ja osaomistaja, Jyvässeudun Johtokartoitus Oy

> Tutustu Jyvässeudun Johtokartoitukseen.

Asiakaskokemusten etusivulle

Teksti ja kuvat: Martti Vaalahti