Infrarakentaminen edellyttää luotettavaa mittausteknologiaa


Juha-Matti Nieminen Oteranilta (vas.) on todennut Geotrimin ratkaisut toimiviksi. Luottomiehenä toimii Geotrimiltä Herkko Laine.

Oteran Oy on ympäri Suomen toimiva infra-alan kasvuyritys, joka tunnetaan laadukkaasta projektinjohdosta ja tuotannosta. Samaa tehokkuutta ja luotettavuutta kysytään myös mittauksissa. Geotrimiltä löytyi ratkaisu, joka toimii kaikissa olosuhteissa ja jolla on ilo mitata.

Lähtökohdat

Oteranin urakointikohteita ovat sillat, väylät, vesistöt, teollisuuskiinteistöt, radat ja kunnallistekniikka. Uusien mittausteknologioiden hyödyntäminen on Oteranille ensisijaisen tärkeää – tuloksiin ja laitteiden toimivuuteen on voitava luottaa, ja suurilla työmailla pienetkin viiveet tulevat nopeasti kalliiksi. Mittaushaasteita aiheuttivat esimerkiksi katve, tietyömaiden pöly ja vaihtelevat sääolosuhteet, joten Oteranilla päätettiin selvittää, millaisella laitteistolla työt sujuisivat parhaiten. Lisäksi mittalaitteiden haluttiin olevan sellaisia, joita työnjohtajat haluaisivat itsekin käyttää.

Näin Geotrim palvelee

Oteranilla on todettu, että Geotrimin tuotteet ovat laadukkaita, toimintavarmoja ja käytettävyydeltään erinomaisia – nyt mittaukset onnistuvat työnjohtajalta helposti ja luotettavasti myös haastavissa kohteissa ja sääolosuhteissa. Toimivien laitteiden sekä luotettavan ja tarkan Trimnet-palvelun yhdistelmä auttaa onnistumaan työssä. Osaava apu löytyy läheltä, eikä infrahankkeiden eteneminen jää mittauksista kiinni. Lisäksi mittauslaitteiston korkeustieto on kohdallaan, eikä erillisiä tukiasemia tarvitse pystyttää. Kun mittauksia ei tarvitse ulkoistaa, töiden johtaminen helpottuu ja projektit etenevät tehokkaammin.

Tärkeimmät hyödyt

  • Työnjohtajat pääsevät tekemään mittaukset itse, mikä lisää kustannustehokkuutta.
  • Mittausten tekeminen on helppoa ja luotettavaa myös ääriolosuhteissa.
  • Läheiset tukipalvelut ja tuttu asiantuntija varmistavat töiden etenemisen.

”Laatuun kannattaa investoida, sillä aika on rahaa. Erot löytyvät työmaiden ääriolosuhteissa ja käytettävyydessä. Geotrimin tarjoama ratkaisu on toiminut luotettavasti, eikä projektien eteneminen ole jäänyt mittaamisesta kiinni. Laitteiden säännöllinen huolto ja kalibrointi hoituu sovitussa aikataulussa, ja kun tarvitsemme apua, Geotrimillä puhelimeen vastaa tuttu ihminen, joka tuntee tarpeemme. Näillä laitteilla mittaaminen on ilo myös työnjohtajille. Kun mittaamista ei tarvitse ulkoistaa, töiden johtaminen helpottuu ja projektit etenevät tehokkaammin.”

Juha Matti Nieminen, mittaustyön johtaja, Keski-Suomi, Oteran Oy

Asiakaskokemusten etusivulle

Teksti ja kuvat: Martti Vaalahti

Vastaa