Trimble® MX -ohjelmisto täydentää MX-mobiilikartoitusjärjestelmiä ja hallitsee panoraamakuva-aineiston lisäksi myös kuva-aineistoon liitetyn pistepilvidatan. Ohjelmisto koostuu eri moduuleista, joista käyttäjälle voidaan räätälöidä tarpeeseen sopiva paketti.

 

Ajoneuvokartoituksessa kerätään massiivinen määrä tietoa nopeassa ajassa. On tärkeää, että käytössä on sopiva ohjelmisto tietojen hallintaan, ominaisuuksien irrottamiseen ja projektityöskentelyyn.

Trimble MX Content Manager

Content Manager -moduuli on tarkoitettu mobiilikartoitusaineistojen siivoamiseen ja organisointiin, jotta data saadaan jatkojalostettavaan muotoon. Content Manager on työkalu erityisesti datan kerääjille ja järjestelmän hallitsijoille. Moduulissa voit muun muassa tutkia ja lajitella ajolinjoja, verrata ajolinjoja referenssiaineistoihin, analysoida aineiston laatua sekä parantaa ajolinjojen tarkkuutta referenssipisteiden avulla.

Trimble MX Asset Modeler

Asset Modeler -moduuli tarjoaa helppokäyttöisiä, mutta monipuolisia tapoja mitata ja kerätä tietoa mobiilikartoitusaineistosta, esimerkiksi suunnittelun lähtötiedoksi, omaisuuden inventointiin tai rekisterien päivittämiseen. Moduulista on valittavana kolme eri versiota, riippuen käyttäjän tarpeesta. Asset Modeleriin voit myös tuoda omaa referenssiaineistoasi, muun muassa WMS-  ja WFS-rajapintojen avulla.

Trimble MX Publisher

Publisher-moduuli mahdollistaa aineiston ja mittausten jakamisen verkossa organisaation sisäisesti tai projektin eri osapuolten kesken. Myös Publisherissa voidaan esittää mobiilikartoitusaineiston lisäksi erilaisia referenssiaineistoja. Myös tiedon irrottaminen on mahdollista selainpohjaisesti, ja käyttäjille voidaan määrittää erilaisia käyttöoikeuksia.

Trimble MX Publisher Pluginit

Publisher Pluginien avulla voit hyödyntää mobiilikartoitusaineistoja suoraan käyttämässäsi CAD- tai GIS-ympäristössä. Muun muassa ArcGIS, QGIS, AutoCad ja Microstation ovat jo tuettuja. Lisäksi SDK-paketin avulla voit luoda pluginin mihin tahansa kolmannen osapuolen ohjelmistoon.

Lisätietoa ja lataussivut

ESITE: Trimble MX Software Suite (engl) Trimble Download Center

Sakari Mäenpää
Myyntipäällikkö

0207 510 622
sakari.maenpaa (at) geotrim.fi

Tom Steffansson
Myynti-insinööri, Mobiilikartoitus

020 7510 649

tom.steffansson (at) geotrim.fi

Lähetä viesti