Paikkatietojärjestelmät tiedonkeruuseen ja dokumentointiin

Trimblen paikkatietolaitteita voit monipuolisesti hyödyntää vesijohtoverkkojen suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon liittyvissä tiedonkeruu- ja paikannustehtävissä.

Reittisuunnitelmat ja merkintä maastoon

Paikannustarkkuus on mahdollista valita joustavasti − muutaman metrin tarkkuudesta aina senttitarkkuuteen saakka. Suunnittelujärjestelmässä tehdyn verkoston reittisuunnitelman voi siirtää laitteeseen maastossa käytettäväksi. Maastossa voi suunnitelmaan tehdä tarvittaessa muutoksia, ja laitetta apuna käyttäen suunniteltu reitti merkitään maastoon urakoitsijaa varten. Myös urakoitsija voi käyttää laitetta apuna verkon rakentamisessa.

Dokumentointi

Urakoitsijan tehtäviin kuuluu tänä päivänä usein myös verkon dokumentointi, jolloin rakennetun verkoston linjaus ja komponenttien sijainti yhdessä ominaisuustiedon kanssa tallennetaan laitteen muistiin ja toimitetaan asiakkaalle. Verkostoihin liittyy erilaisia ylläpitoon liittyviä tehtäviä, kuten määräajoin tehtäviä kuntotarkastuksia, huoltotoimenpiteitä ja komponenttien vaihtoja. Kaikissa ylläpitoon liittyvissä työvaiheissa voidaan hyödyntää Trimblen paikkatietoteknologiaa työn ohjauksessa ja käytännön toteuttamisessa.

Trimble R2 GNSS-vastaanotin repussa

Rakennuslaserit

Spectra Precisionin kestävät maanrakennuslaserit kaikille vesihuollon työmaille!