Seuraa

Verkostot

GIS ElectricityTrimblen paikkatietolaitteita voi monipuolisesti hyödyntää sähkö-, vesijohto- ja tietoliikenneverkkojen suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon liittyvissä tiedonkeruu- ja paikannustehtävissä.


Reittisuunnitelmat ja merkintä maastoon

Paikannustarkkuus on mahdollista valita joustavasti − muutaman metrin tarkkuudesta aina senttitarkkuuteen saakka. Suunnittelujärjestelmässä tehdyn verkoston reittisuunnitelman voi siirtää laitteeseen maastossa käytettäväksi. Maastossa voi suunnitelmaan tehdä tarvittaessa muutoksia, ja laitetta apuna käyttäen suunniteltu reitti merkitään maastoon urakoitsijaa varten. Myös urakoitsija voi käyttää laitetta apuna verkon rakentamisessa. Esimerkiksi sähköpylväät on Trimblen laitteiden avulla helppo merkitä suoraan linjaan tai maanalainen kaapeli oikean kiinteistön alueelle.


Dokumentoinnin työkalu

Urakoitsijan tehtäviin kuuluu tänä päivänä usein myös verkon dokumentointi, jolloin rakennetun verkoston linjaus ja komponenttien sijainti yhdessä ominaisuustiedon kanssa tallennetaan laitteen muistiin ja toimitetaan asiakkaalle. Verkostoihin liittyy erilaisia ylläpitoon liittyviä tehtäviä, kuten määräajoin tehtäviä kuntotarkastuksia, huoltotoimenpiteitä ja komponenttien vaihtoja. Kaikissa ylläpitoon liittyvissä työvaiheissa voidaan hyödyntää Trimblen paikkatietoteknologiaa työn ohjauksessa ja käytännön toteuttamisessa.