Seuraa
Uutisia - Geotrim

Trimbleltä kevyempi versio CFX-750 -ajouraopastimesta

CFX750Täsmäviljelyn aloittaminen on nyt entistäkin helpompaa. Satelliittipaikannustekniikkaa hyödyntävä Trimble® CFX-750™ LITE -ajouraopastin on kevennetty versio Suomen suosituimmasta opastimesta, CFX-750:stä. Yksinkertainen valikkorakenne ja edullinen hinta tekevät laitteesta helpommin lähestyttävän niille, jotka eivät vielä ole ottaneet käyttöön täsmäviljelytekniikkaa.

CFX-750 LITE:n perusversion voi tarvittaessa päivittää täysille CFX-750 -ominaisuuksille, jolloin hyödynnettävissä ovat monipuoliset lisäominaisuudet määrä- ja lohkoautomaatioista Autopilot™-automaattiohjaukseen.

CFX-750 LITE tarjoaa hyvän tarkkuuden ajourille, sillä kaikki GLONASS-signaalit ovat käytettävissä vakiona. Laite tukee myös Trimblen RangePoint™ RTX-korjaussignaalia. Laitteeseen on saatavissa cm-tarkkuus. Parhaimpaan tarkkuuteen päästään käyttämällä Geotrimin tarjoamaa Trimnet AgriVRS-palvelua.

Vakiona LITE-versioon saa myös ulkoisen maalauksen kytkennän, jolloin maalaustoiminnon aloitus ja lopetus tapahtuvat automaattisesti. Automaattiohjauksen lisäksi laitteeseen voi päivittää Field-IQ -työlaiteohjauksen sekä VRA-täsmäviljelytoiminnot. Näillä päivityksillä voidaan automatisoida esimerkiksi kasvinsuojeluruiskun tai lannoitelevittimen toiminta. Automaattiohjauksen avulla käyttäjä voi hyödyntää EZ-Steer®, EZ-Pilot® ja Autopilot -ohjausjärjestelmiä sekä kartoitustoimintoja.

Lisätietoja: Tage Stam, puh. 040 658 7035

Julkaistu kategoriassa Uutiset
perjantai, 08 tammikuu 2016 10:03

Spectralta uusia putkilasereita

Spectra Precisionilta uusia putkilasereita

DG613 DG813Spectra Precision® DG813 ja DG613 ovat kompaktin kokoisia putkilasereita, jotka sopivat ahtaisiin kaivoihin ja omaavat alan laajimman automaattisen -12 %... +40 % tasausalueen. Poikittaisakselin kompensointi varmistaa mittaustarkkuuden, sillä laserin tarvitse olla enää putken sisällä tarkalleen vaakatasossa. Kirkas tehosäde näkyy jopa 150 metriin saakka. Numeronäytöllinen RC803 -kauko-ohjain mahdollistaa etäkäytön radioyhteydellä 130 m ja infrapunayhteydellä 150 m etäisyydeltä. Takuuaika on 5 vuotta.

Spectran kehittämän uuden teknologian ansiosta laitteet toimivat entistä nopeammin ja tehokkaammin. Helppokäyttöisissä lasereissa on selkeä käyttöliittymä sekä suuri, taustavalaistu numeronäyttö, kuten myös kauko-ohjaimessa. Ainutlaatuinen linjauksen muutosvaroitustoiminto vahtii ja ilmoittaa, jos laserpisteen linjaus on muuttunut putkiasennuksen aikana varmistaen virheettömän putkilinjan. Käyttöaika ladattavalla akulla on 40 tuntia ja alkaliparistoilla 50 tuntia.

Putkiasennuksia nopeuttavat hakutoiminnot:

Linjan pikahaulla laserpiste linjataan nopeasti kaivon tai linjakepin suuntaan.

Linjan asetuksella/tarkistuksella laserpiste voidaan nostaa hetkeksi kaivannon pohjalta maksimikallistukseen ja asettaa oikea linjaussuunta, jonka jälkeen säde palaa takaisin näyttöön aiemmin asetettuun kaltevuuteen.

DG813 putkilaserin erikoistoiminnot:

DG813:n mukana toimitettava SF803-tähtäintaulu mahdollistaa tehokkaat automaattitoiminnot, jotka perustuvat laserin viuhkasäteeseen, joka tunnistaa tarkasti tähtäintaulun keskikohdan sijainnin.

Automaattisella linjauksella lasersäde siirtyy automaattisesti tähtäintaulun suuntaan, jonka jälkeen laserpiste asettuu näyttöön asetettuun kaltevuuteen. Pisteen linjaaminen on entistä helpompaa.

Automaattinen kaltevuus -toiminnolla säde siirtyy tarkasti tähtäintaulun keskelle ja kaltevuus on luettavissa kauko-ohjaimen näytöltä, jonka jälkeen putkiasennus on helppo aloittaa kirkkaan laserpisteen avulla. Automaattinen kaltevuuden haku nopeuttaa työskentelyä, erityisesti jos kaivojen välinen kaltevuus ei ole tiedossa.

Lisätietoa myyjiltä

Julkaistu kategoriassa Uutiset