Seuraa
Uutisia - Geotrim

Geotrimin UAV-kiertue vierailee neljällä paikkakunnalla elo-syyskuun taitteessa. Aiheen kiinnostavuudesta kertoo se, että kaikki tapahtumapaikat on jo täyteen buukattu!
Esittelyissä on mahdollisuus tutustua kahteen eri mentelmään - UX5-kartoituslennokkiin sekä GeoDrone X4L-ortokopteriin - ja saada yhdellä kertaa kattavasti tietoa menetelmien soveltuvuudesta erilaisiin käyttötarpeisiin.

 
Kiertue käynnistyi tiistaina 25.8.2015 Oulusta. Luentojen lisäksi ohjelmaan kuului halukkaille myös lentodemo. Komean "superselfien" lentodemonäytökseen osallistuneista otti GeoDrone X4L - tietenkin ilmasta käsin!

 

 

Julkaistu kategoriassa Uutiset

Viljelijä Ilkka Matinolli hyödynsi Trimblen ajouraopastinta peltotaiteeseen Tyrnävällä.

Näin asiasta uutisoi Maaseudun Tulevaisuus 10.8.2015:

"Ajo-opastimensa tarkkuudesta intoutuneen viljelijän ideasta syntyi ohrapeltoon hevosmaista taidetta. Viljelijän leikkimielinen idea poiki Tyrnävällä teoksen, jota pääsee ihailemaan aivan ilmaiseksi - jos on vain tarpeeksi korkealla. Idea syntyi, kun Ilkka Matinollin peltolohkoista osa oli jäämässä uusien rakennusten tonttipohjaan. Ajo-opastimensa tarkkuuteen mieltynyt Matinolli keksi, että laitetta voisi käyttää myös leikkisiin kokeiluihin esimerkiksi tekemällä peltoon kirjaimia. Kunnan arkkitehti Helena Illikainen innostui Matinollin ideasta. Lopulta teoksen suunnitteli paikallinen taiteilija Pia Hentunen. Palkin alueelle on suunnitteilla hevostalleja, joten ratsu tuntui osuvalta aihevalinnalta."  Lue artikkeli kokonaan tästä

"Nykyajan tilateknologia on tällaista, että robotit lypsävät ja kylvökoneet piirtävät"

Matinollin taideprojekti uutisoitiin myös Helsingin Sanomissa 6.8.2015.  Lue artikkeli kokonaan tästä

Julkaistu kategoriassa Uutiset