Seuraa

TAKYMETRIT


Trimble SX10 -keilaintakymetri:


Trimblen patentoituja menetelmiä:

 • Liikehallintajärjestelmä – Trimble® MagDrive™ +

  Kaikissa Trimblen S-sarjan takymetreissä on Trimblen patentoima liikehallintajärjestelmä. Trimble MagDrive on liikehallinnan, kulmamittauksen ja tasausautomaation integroitu toimintajärjestelmä, kokonaisuus, joka mahdollistaa erinomaisen, lähes kitkattoman suoritusnopeuden ja mittaustarkkuuden. MagDrive-servoteknologia kääntää takymetriä äänettömästi 180° kolmessa sekunnissa ja kykenee seuraamaan prismaa erinomaisesti, riippumatta työmaaolosuhteista tai kohteen etäisyydestä. 

   

 • Älykäs prismahaku – Trimble® GeoLock™ +

  Työmaalla tulee usein eteen tilanteita, joissa normaalisti takymetri ei pysty seuraamaan prismaa, esimerkiksi kojeen ja prisman väliin tulee jokin este. Trimblen patentoima älykäs prismahakumenetelmä GeoLock mahdollistaa keskeytyksettömän mittaamisen esteiden eteen sattuessa. GeoLockin avulla takymetri seuraa ja pysyy automaattisesti kiinni mittaajan prismassa.

 • Tarkkuuden hallintajärjestelmä – Trimble® SurePoint™ +

  Tarkkuuden hallintajärjestelmä korjaa automaattisesti kojeen stabiliteetin muutosten aiheuttamat virheet pois mittaushavainnoista.

  Kaikki Trimblen S-sarjan uudet takymetrit on varustettu virheenhallinnalla, Trimblen patentoimalla SurePoint -toiminnolla, joka poistaa ulkoisten tekijöiden aiheuttamat kojeen kallistumisvirheet loppuhavainnoista asti. SurePoint suojaa laitetta vajoamiselta, tärinältä ja käsittelyltä, jotka voivat aiheuttaa virheitä kojeen pystytyksen jälkeen. Automaattinen suuntauksen korjaus valvoo akseli- ja kollimaatiovirheiden vaikutuksia ja korjaa ne. Mittaukset sujuvat nopeammin ja luotettavammin.

 • Elektroninen tasain − eBubble +

  S-sarjan uusien takymetrien elektroninen tasain helpottaa mittaamista maastossa. 

 • Aktiivinen prisman seuranta – Trimble® MultiTrack™ +


  Trimblen varma kohdistus- ja seurantajärjestelmä MultiTrack™ toimii niin passiivisella kuin aktiivisellakin prismalla olosuhteista piittaamatta. MultiTrack yhdistää passiivisen prismaseurannan aktiiviseen Target ID -tekniikkaan. 

  Passiiviset takymetrit tarttuvat helposti muihin heijastaviin pintoihin, kuten liikennemerkkeihin, huomioliiveihin ja toisiin takymetriprismoihin. Trimblen aktiivisen prisman seurannan ansiosta S-sarjan takymetrit lukittuvat ja pysyvät prismassa kiinni. Yksilöllinen ID-tunnus takaa lukittumisen juuri oikeaan prismaan.

 • Nopea paikannus – Trimble® GPS-haku +

  Maastotietokoneeseen integroidun GPS-haun avulla takymetri ilmoittaa sijainnin ja lukittuu prismaan alle 3 sekunnissa. Takymetrien robottikäytössä hyödynnetään GPS-paikannusta hakemaan tai saavuttamaan tähykset uudelleen nopeasti.

 • Kuvateknologia – Trimble® VISION™ +

   

  Toteuttaa digitaalisen kuvantamisen sekä skannauksen samanaikaisesti muun mittaamisen yhteydessä. Sisältää edistyksellisen visuaalisen tiedon hallinnan sekä dokumentoinnin.

  TrimbleVisionTrimble VISION™ -kuvateknologia perustuu takymetriin tarkasti kalibroituun metric-kameraan, joka tuottaa georeferoituja kuvia. Kuvat ovat oikeassa mittakaavassa ja koordinaatistossa jatkokäsittelyä varten Trimble Access Sync -palvelussa ja siten luettavissa karttaohjelmistojen taustalle. Mittaaja hallitsee maastotietokoneen live-videonäytöltä Access-ohjelmistolla kojetoiminnot ja tiedonhallinnan sekä kontrolloi eri työvaiheita.

  Trimble VISION-tekniikan avulla robottitakymetriä voi ohjata videokuvasta, työmaanäkymät dokumentoida ja myöhemmin toimistolla tehdä mittauksia kuvista. VISIONilla voi käsitellä myös 360 asteen panoraamakuvia ja HDR-kuvia.

 • Etäisyysmittaus – Trimble® DR Plus™ +

   

  Trimblen DR Plus EDM -etäisyysmittausteknologian avulla saavutetaan ensiluokkainen tarkkuus. Tekniikka tarjoaa merkittävästi laajemman kantaman prismattomille Direct Reflex -mittauksille. Tekniikan avulla voidaan mitata kauemmas vähemmillä laitepystytyksillä tarkkuudesta tinkimättä. DR mahdollistaa aiemmin vaikeapääsyisten kohteiden mittaamisen yhtä helposti kuin prismalla mitattavat kohteet. 

 • Prismaan lukitus – Trimble® FineLock™ +

   

  Trimble FineLock -tekniikka on hyödyllinen tarkkuutta vaativissa sovelluksissa. FineLock havaitsee tähykset ja prismat ilman että ympärillä olevat prismat häiritsisivät, vaikka ne olisivat lähellä toisiaan. FineLock varmistaa lukittumisen pitkillä matkoilla ja eliminoi pois häiriötekijät. 

 • Integroitu mittaaminen – Trimble® Integrated Surveying™ +


  Trimblen yhteiskäyttö on erinomaisen tehokas menetelmä maastomittauksiin. Trimblen yhteiskäyttökalusto koostuu esimerkiksi S-sarjan takymetristä, R10 RTK GNSS-vastaanottimesta, prismasta ja yhdestä maastotietokoneesta.

  1. Pystytä Trimblen takymetri haluamaasi paikkaan. 

  2. Asemapisteen määrittelyä varten mittaa GNSS:llä piste, jonka jälkeen takymetri mittaa automaattisesti GNSS-sauvassa olevaan prismaan. Toista, jonka jälkeen takymetri on orientoitu haluttuun koordinaatistoon. 

  4. Voit nyt hallita maastotietokoneen näytöltä sekä takymetriä että GNSS RTK-laitetta ja voit vaihtaa maastotietokoneen näyttöä klikkaamalla helposti laitteelta toiselle.  Rajaton mittaamisen vapaus

  • Kaikki pisteet ovat tunnettuja pisteitä.
  • Voit helposti vaihtaa takymetristä GNSS:ään ja päinvastoin.
  • Kaksinkertainen sijaintitarkkuus.
 • Skannauksen laatujärjestelmä – Trimble® SureScan™ +

   

  Trimble SureScan auttaa keräämään ja ylläpitämään tasalaatuisen pisteaineiston määriteltyä alueelta.

  Takymetriskannereissa on yleensä haasteellista saavuttaa haluttu tasainen pistetiheys skannattavalta alueelta. Perinteisesti lähellä laitetta pistetiheys on tullut liian tiheäksi, keskivaiheilla on sopiva tiheys ja kaukana liian harva. Trimblen älykäs laserkeilaus eli Trimble SureScan-ominaisuus mahdollistaa sen, että haluttu pistetiheys on tasainen koko alueelta.

  SureScan

  Lisäksi SureScan mahdollistaa pinnan muodon määrittämisen sekä samanaikaiset RTK GNSS-mittaukset takymetriskannauksen aikana. 

   

 • Trimble® Spatial Imaging +

  Trimble VX -ratkaisussa yhdistyy perinteinen robottimittaus, kuvantaminen sekä pistepilvien skannaus. Trimble Spatial Imaging -ratkaisulla tuotetaan oikeassa koordinaatistossa ja mittakaavassa olevat kuvat ja pistepilvet samaan projektiin muiden mittausten kanssa, jolloin ne voidaan yhdellä komennolla ottaa käyttöön toimistolla Trimble RealWorks -ohjelmistolla. Trimble VX -takymetriskannerilla mittaat perinteisiä robottimittauksia päivittäin tai kuvaat ja skannaat samalla käynnillä.

 • Laitehallintajärjestelmä – Trimble® Locate2Protect +

  Trimblen reaaliaikaisen laitehallintateknologian avulla tiedät koko ajan, missä laite on ja saat hälytyksen, kun laite poistuu työmaalta tai se kolhiintuu tai joutuu ilkivallan kohteeksi. Locate2Protect on yhteensopiva Trimble InSphere™  Equipment Manager -sovelluksen kanssa. 

 • 1