Seuraa

Istutus ja kylvö

Trimblen tarkkuutta ja tuottavuutta lisäävät ratkaisut istutukseen ja kylvöön

 

Istutus- ja kylvösuunnitelma ohjelmistolla

Suunnittele kylvötyöt Trimble Farm Works Mapping™ -ohjelmiston avulla. Ohjelman avulla voit luoda sekä siemen- että lannoitekarttoja peltolohkoille. Siirrä suunnitelmakartta muistitikulla, tai langattomasti, ajouraopastimeesi, niin täsmäviljely toteutuu tilallasi. Todelliset käytetyt siemen- sekä lannoitemäärät siirtyvät myös takaisin ohjelmistoon. Voit luoda erilaisia karttoja manuaalisesti tai tuoda niitä eri järjestelmistä.

  • Luo lannoitesuunnitelmia perustuen satokartoitukseen, maanäytteisiin sekä omaan tai asiantuntijan tietotaitoon.
  • Voit tulostaa pellon kylvömäärien tietoja ja yhteenvetoja tapahtumista.
  • Voit katsella ja analysoida karttoja peltolohkoista, luo pohjaa tuleville viljelypäätöksille.

> FarmWorks Mapping

 


Kylvötöihin soveltuvat työkoneen automaattiohjausjärjestelmät

Trimblen traktorin rattiin asennettavalla automaattiohjausjärjestelmällä voit tehdä kylvötöitä ”handsfree”. Automatiikka ohjaa traktoriasi erittäin tarkasti samalla kun omat rasitusoireesi vähenevät. Pysyt tarkasti kylvettävällä uralla riippumatta maastotyypistä. Trimnet AgriVRS-palvelun avulla kylvettäessä takaat tarkimman mahdollisen lopputuloksen ja tasaiset orastumismahdollisuudet viljelykasveille.

Hyvin mäkisessä maastossa tai erittäin tarkkaa kylvöä/istutusta tehtäessä ei aina riitä että traktori kulkee oikealla linjalla. Silloin on tarpeellista lisätä toinen antenni kylvöyksikön päälle ja antaa Trimblen työlaiteohjauksen pitää myös kylvökone tarkasti oikealla linjalla.


Lohkojen ohjaus ja siemenmäärien hallinta kylvössä

Trimblen automaatioratkaisuilla ohjaat kylvökoneen määränsäätöä paikkakohtaisesti, myös päisteessä. Järjestelmä osaa lopettaa ja aloittaa kylvön automaattisesti oikeassa kohtaa. Kaksinkertaiset kylvöt loppuvat ja sadon laatu paranee, sekä lannoitetta sekä siementä säästyy.


Tiedon siirto

Connected Farm -palvelun avulla voit langattomasti jakaa tietoa toimiston ja pellolla olevan työkoneen välillä.


Satelliittiteknologialla cm-tarkkuus

Geotrimin ylläpitämän Trimnet AgriVRS-palvelun avulla varmistat kylvötöihin cm-tarkkuuden. GPS säästää kuluja aikaa ja energiaa. GPS-paikannuksen avulla kylvökoneelle voi ilmoittaa, että sen tulee sulkea tietyt lohkot, jos laite kulkee jo aiemmin kylvetyn päälltä.

> Lisätietoa Trimnet VRS -palvelusta