Seuraa

Geotrimin UAV-tuotevalikoima on laajentunut GeoDrone X4L-ortokopterilla

(9.6.2015) 
Tulevaisuudessa kartoitetaan ja mitataan yhä enemmän ketterien kuvauskoptereiden avulla. Geotrim on vastannut tähän kysyntään laajentamalla UAV-laitevalikoimaansa erittäin suorituskykyisellä kotimaisella ortokopterilla. Suomessa VideoDrone® Finland Oy:n kehittämä ja valmistama uusi GeoDrone X4L on huippuluokan ortokopteri, joka erottuu muista kuvauskoptereista ilmakuvakartoitukseen suunniteltujen ominaisuuksiensa ansiosta. Laite omaa pitkän lentoajan, vakaat lento-ominaisuudet ja tuottaa erittäin tarkkaa kuvaa.

GeoDrone painaa alle viisi kiloa ja tarjoaa jopa 40 minuutin lentoajan, mihin eivät muut saman kokoluokan kuvauskopterit pysty. Tässä ajassa saa hyvin lennettyä n. 50 hehtaarin kokoisen alueen ja samaan aikaan laite tuottaa erittäin korkealaatuista kuvadataa 3,5 cm resoluutiolla 150 metrin korkeudelta.

Multikopterina GeoDrone X4L tarjoaa kattavasti erilaisia aineistoja ja kameravaihtoehtoja eri käyttötarpeisiin. 24 megapikselin korkearesoluutiokameran ohella vaihtoehtoina ovat myös väärävärikamera esimerkiksi maataloussovelluksiin sekä lämpökamera. Lisäksi saatavilla on varustus viistokuvaukseen.

GeoDronen tuottamasta ortomosaiikista voidaan tuottaa mittatarkat 3D-pistepilvit ja digitaaliset maastomallit maanmittaustasoisella tarkkuudella. Laite on kehitetty maankäytön suunnittelun tarpeisiin, maanrakentamiseen ja esimerkiksi tilavuuksien nopeaan määrittämiseen, mutta käy myös kuvauskoptereiden perinteisiin sovelluksiin, kuten onnettomuustutkintaan tai pelastustoimintaan. GeoDrone tarjoaa nopean ja helppokäyttöisen ratkaisun visualisoida ja mallintaa monenlaisia kohteita.

Suomessa Geotrim vastaa yksinoikeudella GeoDrone X4L -koptereiden myynnistä.

Lisätietoja: Sakari Mäenpää, puh. 040 7171 347